marți, 24 februarie 2009



Sclavul si muza lui.



- Imi imaginez…
- Ce?
- Nu stiu. Ma gandesc cum ar fi fara.
- Fara ce? Ce vrei sa zici?
- Cred ca vreau sa fiu lasata in pace. Vreau numai sa fiu libera… nu ma simt in largul meu. Nu stiu ce am. Asa sunt eu, schimbatoare ca vantul.
- Pai ai parte de libertate. Iti pot oferi toata libertatea de care ai nevoie.
- Nu! Nu intelegi cum e. Simt ca ma sufoc .
- Libertate? Ce e libertatea?
- Nu stiu. Sa fiu libera pentru mine inseamna sa fac ce vreau fata sa imi tina cineva socoteala, sa pot sa pierd vremea, sa pot sa fiu eu…
- Si cine esti tu? Poti sa te uiti in oglinda adang in ochii tai si sa dai acest raspus, sau ti-e frica de ce o sa vezi in propriul tau suflet.
- …
- Libertate. Ce spui tu ca este libertatea e doar o farama, un ac intr-un car cu fan, un fir de nisip intr-un desert. Zboara daca vrei sa zbori, nu vreau sa fi nefericita langa mine, iar daca vii, vino fara sa regreti ca ai lasat ceva in urma. De ce crezi ca fericirea este greu de atins, daca nu pentru faptul ca este nevoie de doi pentru a exista, iar ei trebuie sa o atinga simultan. Lasa-ma sa te fac fericita, sa fii libera.
- Nu stiu… sunt atat de confuza, chiar nu stiu ce vreau.
- Nu poate exista libertate si fericire pentru mine in afara ta si nici pentru tine in afara mea. Sa nu intelegi asta gresit. Sa nu crezi ca eu sunt “alesul”, sau ca nu exista altul mai bun ca mine. Din contra. Insa atita vreme cit sintem impreuna, atita vreme cit eu te tin de mina sit u pe mine, nu vom putea fi fericiti si liberi unul in afara celuilalt. Nu vom putea vedea frumusetea decit daca ne uitam adanc in sufletul celuilalt sis a incercam sa vedem lumea si cu ochii celuilalt... nu vom putea ajunge la destinatie decit daca pasim alaturi, nu vom putea descoperi insula libertatii unde este ingropata comoara fericirii, decit daca ne uitam impreuna dupa ea. Asta inseamna sa fii liber, atunci cand esti fericit impreuna cu cineva.
- Si cum ajungem acolo?
- Trebuie doar sa inchizi ochii si sa lasi frau liber tuturor lucrurilor- sa fi fericit cu ceea ce ai.
Ps: aceasta postare nu este pentru o persoana anume. Poate ca fiecare dintre voi ati trecut prin asemena situatii si va regasiti in acest dialog. Ce am scris aici e doar un episod din mintea mea.

3 comentarii:

  1. sper ca nu exagerez , dar cred ca nu exista om care sa fie multumit cu ce are... :)si se bucura de viata asa cum ar trebui...
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai, daca ai cat consideri tu ca iti e suficient sa fi fericit, atunci esti.:D

    RăspundețiȘtergere
  3. fericirea, ah fericirea e un vant rece de iarna care iti ingheata fata si te face sa lacrimezi de durere.... pana soarele te va topi si te va incalzi si vei geme de placere...
    fericirea nu poate exista in afara nefericirii sau libertate fara sa fi simtit vreodata ce inseamna sa fi inchis.
    libertatea si fericirea sunt vise cu care jonglam cand ne prefacem ca visam cu ochii deschisi...

    RăspundețiȘtergere